دوره نوجوانی
دوره نوجوانی:
می دانیم که دوره نوجوانی دوره میانی کودکی و بزرگسالی است و در این بین برای هر انسانی تغییرات زیادی رخ می دهد. تحولاتی که در این دوره برای هر نوجوان رخ می دهد، احتیاج به کنترل دارد. در غیر این صورت این دوره می تواند با چالش ها و معضلات زیادی برای آن ها و خانواده های آن ها همراه باشد. به همین دلیل هم ممکن است در این سنین ارتباط برقرار کردن با آن ها مشکل باشد. مشخص است که آن ها و خانواده هایشان در این دوره سنی نیاز به کمک و راهنمایی دارند.
ارتباط برقرار کردن با نوجوانان:
شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین راه هایی که می توان از طریق آن نوجوان را به سمت صحیح و درستی هدایت کرد، از طریق ارتباط برقرار کردن با او باشد. ارتباط برقرار کردن با بچه ها در این دوره از بروز بسیاری از آسیب ها و معضلات جلوگیری می کند. هم چنین راه موثری برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی گوناگون در این دوره سنی است.
کسب دانش یکی از راه های موثر برای ارتباط برقرار کردن با افراد در این دوره سنی است. این کسب دانش می توان با داشتن مشاور مناسب و مطالعه همراه باشد. در بین اطرافیان نوجوان، والدین نقش موثر و مهمی برای ارتباط برقرار کردن با آن ها و کسب مهارت های گوناگون دارند.
ارتباط والدین با فرزندان:
در صورتی که والدین از طریق بالا بردن آگاهی و دانش خود، ارتباط مفید و موثری با فرزندان خود برقرار کنند، بسیاری از معضلات و مشکلاتی که برای نوجوانان در این دوره سنی به وجود می آید، حل می شود.
تربیت کردن نوجوان و آگاه کردن آن ها در این دوره از اهمیت زیادی برخوردار است که مسلما بدون افزایش آگاهی دشوار است. در صورتی که والدین بدون داشتن آگاهی و دانش کافی و به شکل نادرست، اقدام به ارتباط برقرار کردن با فرزندان خود کنند، ممکن است در زندگی آینده فرزندان آن ها و شرایط زندگی آن ها تاثیر زیادی بگذارد.
یکی از راه هایی که والدین از طریق آن می توانند با نوجوان خود، به شکل سالم و صحیح ارتباط برقرار کنند، گفت و گو کردن است. والدین از طریق مطالعه و کسب مهارت های گوناگون در زمینه گفت و گو می توانند بهترین دوست و همنشین فرزندان خود باشند.
افسردگی در این دوره سنی:
اضطراب و افسردگی در بین نوجوانان بسیار شایع است و به همین دلیل هم از اهمیت زیادی برخوردار است. افسردگی در این سنین می تواند معضلات بزرگی برای نوجوان و خانواده های آن ها ایجاد کند. علاوه بر آن، صدماتی که با وجود افسردگی به آن ها وارد می شوند، ممکن است تا سال ها زندگی آن ها را تحت شعاع قرار دهد. به طوری که کنترل نکردن آن و عدم اطلاع از افسردگی در بین آن ها ممکن است حتی به زندگی آن ها در آینده نیز صدمات جبران ناپذیری وارد کند.
بالا بردن دانش و افزایش مطالعه کمک زیادی به شناخت و آگاهی افسردگی در بین نوجوانان می کند و می تواند بروز آن جلوگیری کند. در رابطه با این موضوع کتاب های زیادی نوشته شده است که اطرافیان به خصوص والدین، با مطالعه آن ها می تواند شناخت بیشتری از وضعیت روحی و جسمی فرزندان خود پیدا کند. با داشتن دانش و آگاهی در صورت بروز هرگونه مشکل برای آن ها در این دوره سنی، می توان به شکل صحیح و درست آن را مدیریت کرد. علاوه بر آن، می توان از بروز مشکلات بزرگ تر جلوگیری کرد.
بالا بردن اعتماد به نفس در نوجوانان:
نوجوانان در این دوره سنی دچار مشکلات زیادی می شوند که یکی از آن ها کمبود اعتماد به نفس است. با مطالعه کتاب های گوناگونی که در این رابطه نوشته شده است و با کمک گرفتن از یک متخصص و مشاور می توان کمبود اعتماد به نفس را درآن ها جست و جو کرد. علاوه بر آن، می توان راه حل های مناسبی را در جهت افزایش اعتماد به نفس آن ها پیش رویشان گذاشت.
دیدگاهها